20090118-DZ-Voorslagterrein-update III

Bron: http://www.democratischzaanstad.nl

zondag 18 januari 2009

Hoe ver gaat een gemeentebestuur om zijn inwoners te tarten?

Uitkijkend op het Vooslagterrein heeft tandarts Jan Gomberts zijn praktijk.

Straks kijkt hij op enige meters van zijn praktijk, net zo als de andere bewoners van de Claude Monetstraat tegen een metershoog bouwwerk aan. Vrijwel al het licht zal worden weggenomen, dus blijft er nauwelijks een werk en leefbare situatie over.

De praktijk van tandarts Gomberts, met spandoek

Gomberts heeft een uitgebreide correspondentie gevoerd met het gemeentebestuur over de situatie die gaat ontstaan. Natuurlijk kreeg hij steeds nul op het rekest. Net zoals iedereen in de schildersbuurt wordt deze steunpilaar van velen gewoon in de kou gezet.

Bijgaande de brief die Jan Gomberts stuurde aan de gemeenteraad. Natuurlijk liet die ook niets van zich horen, want de ijzeren knoet’ van de collegepartijen werk efficiënt.

Het is niet te hopen dat de leden van het gemeentebestuur binnenkort een wortelkanaal behandeling moeten ondergaan, anders beseffen ze misschien wat een tandarts kan doen….

J. Gombert Tandarts

Claude Monetstraat 23 1506 KC Zaandam

Tel: 075-6315940 Fax: 075-6315925

Gemeenteraad Zaanstad Postbus 2000 1500GA Zaandam

Zaandam 1-4-2008

Betreft: Zienswijze ontwerpbestemmingsplan Vincent van Goghweg

Geachte leden van de gemeenteraad,

Reeds 35 jaar bestaat mijn tandartspraktijk aan de Claude Monetstraat 23.

Het appartement is mijn eigendom en is volledig aangepast aan de huidige moderne praktijkvoering. In het appartement wordt niet gewoond.

35 jaar geleden heeft de gemeente Zaandam mij toestemming gegeven om het appartement te bestemmen tot tandartspraktijk door de feitelijke bestemming van woonruimte te veranderen in bedrijfsruimte.

In het ontwerp bestemmingsplan Vincent v.Goghweg is over mijn praktijk niets terug te vinden, waardoor de indruk wordt gewekt dat mijn praktijk kennelijk wordt “wegbestemd”.

Ik heb daarom de volgende vragen en opmerkingen.

1 .Geeft het plan nog wel de mogelijkheid om mijn praktijk op de bestaande vestigingsplaats uit te oefenen?

Zo nee, wat zijn dan de mogelijkheden?

2. Welk bedrijf of welke branche mag er worden uitgeoefend?

3.Blijft de praktijk goed bereikbaar voor mijn patiënten, zowel per auto, als per fiets als lopend? 4. Is dat ook het geval voor laden en lossen van benodigdheden?

5 Zijn er milieunormen opgenomen t.a.v geluidshinder, inkijk in de praktijk door toekomstige nieuwbouw, die werkelijk op inkijkniveau zal worden gebouwd tegenover de praktijk?

6. Is er rekening gehouden met de ARBO normen voor mijn praktijkvoering? ( Inkijk en het niet kunnen afschermen van de ramen van de praktijk?

7.Heeft het bestemmingsplan rekening gehouden met een waarde daling van het praktijk gebouw door de geplande nieuwbouw en de slechtere bereikbaarheid?

De praktijk heeft ongeveer 3500 patiënten; dat betekent ongeveer 35 patiënten per dag.

Mag ik van u binnen de in de wet gestelde termijn vernemen?

Hoogachtend,

J.Gombert

Laatst geupdate op ( dinsdag 20 januari 2009 )