20090824-NHD-Een op vijf in Schildersbuurt zakt

Imago schildersbuurt ook aangetast?

De uitkomsten van het funderingsonderzoek heeft ook de pers bereikt. Drie dagen nadat bij de bewoners het rapport over de staat van hun fundering op de mat viel, staat het onderstaande bericht op www.noordhollandsdagblad.nl..

Het volledige artikel vind u hier als bijlage.

Een op vijf in Schildersbuurt zakt Een op de vijf huizen in de Schildersbuurt heeft in de komende tien jaar een nieuwe fundering nodig. Dat blijkt uit onderzoek van Wareco waarvan de bewoners vrijdag de resultaten hebben gekregen.

Wareco onderzocht de afgelopen maanden de fundering van 354 huizen in de buurt. Voor tweederde van de bewoners is de uitkomst geruststellend. Uit de inspectie is gebleken dat er de komende vijfentwintig jaar geen problemen zijn te verwachten en dat er geen maatregelen nodig zijn. In funderingsjargon is dat klasse 1. Twee huizen zijn zelfs ingedeeld in categorie 0, wat wil zeggen dat de fundering van nieuwbouwkwaliteit is.

Bij negen procent van de huizen zijn in de komende kwart eeuw maatregelen noodzakelijk, maar haast is er niet bij. Tenslotte is twintig procent ingedeeld in categorie 3, wat wil zeggen dat er in de komende tien jaar iets aan de fundering moet gebeuren.

Bij zestien huizen heeft Wareco geen categorie kunnen aangeven. Bij die huizen heeft de eigenaar verboden om naast het huis een gat te graven.

Bron: http://www.noordhollandsdagblad.nl/nieuws/stadstreek/zaanstreek/article5066361.ece/Een+op+vijf+in+Schildersbuurt+zakt

Gepubliceerd op 24 augustus 2009, 16:51

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.